H&M в Україні попередив про фейкові повідомлення з розіграшем подарункових карт

03.09.2021
16226

Фото: H&M

В інтернеті поширилася інформація про те, що від імені H&M розігрують подарункові картки з нагоди 74-річчя компанії. Це шахрайська діяльність з метою збору персональних даних споживачів, до якої H&M не має відношення. Про це компанія написала у Facebook.


 

Згідно фотоілюстрації, для отримання подарункової карти на суму 1750 грн, шахраї просять заповнити анкету.

Возможно, это изображение (текст «0099e041.locpbme.cn =HM HM готово бесплатный подарок от H&M. удачи поздравления! празднование 74-летия H&M! через анкету вас будет шанс получить 1750 гривен подарочная карта H&M. HIM вопрос 1 из 4: вы знаете H&M? да нет»)

«Ми робимо все можливе, щоб припинити поширення такої неправдивої інформації. Просимо вас бути уважними і завжди перевіряти інформацію на офіційній сторінці H&M Україна у Facebook», — йдеться у пості компанії.

  • Кількість спроб шахрайства в онлайні у минулому році зросла через пандемію. За даними дослідження компанії Mimecast, що займається кібербезпекою, з 30 грудня 2019 року по 12 квітня 2020 року загальний щомісячний обсяг шкідливої ​​онлайн-активності, такий, як фішинг або підміна домену, у всьому світі збільшився на 33%.
  • У травні минулого року ще один міжнародний рітейлер став жертвою шахрайської схеми в Україні. Після запуску онлайн-магазину IKEA, на хвилі підвищеного інтересу з боку покупців, в Instagram почали з'являтися фейковi акаунти, що пропонують від імені компанії купони або сертифікати на певну суму.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.