У ФОПів з’явилися штрафи за прострочену сплату податків під час карантину. Що з цим робити?

03.11.2021
2244

Фото: slovoidilo

У ФОПів в електронному кабінеті платника податків з'явилися повідомлення про штрафні санкції за період карантину.  Про це повідомляє AIN. 


 У розділі “Стан розрахунків з бюджетом” кабінету платника податків, у графі “Не застосована штрафна санкція” з'явилися суми штрафів із різних податків: єдиного податку, ЄСВ чи інших податків. Йдеться про випадки простроченої сплати податків під час карантину, причому згідно із законом за це штрафи не передбачені.

Що робити зі штрафом?

Потрібно скласти лист до податкової з проханням зняти нарахований штраф. Адже згідно з п. 52, прим. 1, підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу за порушення податкового законодавства у період карантину, встановленого Кабміном, штрафи не застосовуються та не нараховується пеня.

  • Нагадаємо за 8 місяців 2021 року податковий борг ФОП зріс на 451 млн гривень і становить 7,2 млрд грн. Найбільші суми державі повинні підприємці, що займаються роздрібною торгівлею. 

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.