Інструкція: як почати співпрацю з маркетплейсом Rozetka за послугою фулфілмента

19.08.2021
4316

Фото: Rozetka

Фулфілмент від маркетплейсу Rozetka офіційно відкритий для всіх після роботи у тестовому режимі. ІІнформація з переліком послуг  і про те, як почати роботу з маркетплейсом з'явилася на сайті Rozetka для продавців.


Які послуги з фулфілмента пропонує Rozetka:

  • Опрацювання замовлення
  • Покупці зможуть забрати товари продавців на маркетплейсі у точках видачі Rozetka;
  • Забрати замовлення у точці видачі Rozetka безкоштовно для покупця;
  • Rozetka надрукує товарний чек з реквізитами продавця (при необхідності гарантійний талон) і відправить його разом із замовленням;
  • При відправці замовлення поштовим перевізником, відправником буде продавець або магазин, а у разі накладенного платежу грошові кошти надходять на рахунок продавця або магазину.

Як почати співпрацювати з Rozetka?

Крок 1. Підключити фулфілмент до свого облікового запису

Написати повідомлення з інформацією про магазин на logistic_market@rozetka.com.ua. Обрати обліковий запис, для якого буде відкритий доступ до управління фулфілментом. Неможливо використовувати аккаунт власника магазину. Потрібно додати нового менеджера магазина або обрати аккаунт одного з існуючих. Після обробки запиту для зазначеного облікового запису буде відкрито розділ "Фулфілмент".

Крок 2. Підготовка товарів

Узгодити з менеджером Rozetka товари, які будуть продаватися через послуги фулфілмента. Необхідно надати реальні «живі» фотографії товару, його упаковки і маркування. Фотографії повинні бути якісними, з високим розширенням. Далі правильно підготувати інформацію про товари і ознайомитися з правилами упаковки і маркування продукції.

Крок 3. Підписання договору з перевізником

Зараз фулфілмент від Rozetka надається з перевізником "Нова Пошта". Необхідно підписати договір з логістичним оператором від тієї ж юридичної особи/ФОП, що і договір з Rozetka. Після підписання договору з перевізником, необхідно передати API ключ менеджеру Rozetka.

Крок 4. Підписання договору з Rozetka

Приклад договору продавцю надасть менеджер Rozetka. Підписання договорів відбувається через систему електронного документообігу "Вчасно".

Для отримання оплати за товари в точках видачі Rozetka потрібно підписати договір про надання фінансових послуг.

Крок 5. Зробіть товар на склад Rozetka

Товар необхідно фізично привезти за адресою: Київська область, м.Бровари, Об'їзна дорога, 62.

  • Про те, що Rozetka планує запустити послуги фулфілмента, СЕО маркетплейса Владислав Чечоткін говорив у 2020 році. Тоді він озвучив плани компанії по запуску бета-тестування послуги у вересні 2020 року.
  • Відомо, що у 2017 році Rozetka придбала склад під Києвом, площею 49 000 кв.м. Але тоді рітейлер відмовився від ідеї запуску фулфілмента у зв'язку з ростом власного бізнесу.
  • У липні 2021 року інформацію про тарифи на складські послуги для компаній з'явилася в Telegram-каналі «Все про маркетплейси і FOKS». «Ми запустили послугу фулфілмента у тестовому режимі близько 2 місяців тому. Вона доступна тільки продавцям маркетплейса Rozetka. Як і завжди, ми будемо відточувати нюанси нового продукту, домагаючись кращої якості і сервісу », - прокоментували у компанії. 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.