PepsiCo у партнерстві з The Boston Beer Company вийде на ринок алкоголю

17.08.2021
2212

Фото: Boston Beer Company

PepsiCo і Boston Beer Company оголосили про випуск алкогольного напою під назвою Hard Mtn Dew. Про це повідомляє CNBC.


 

Продукт буде доступний у трьох цитрусових варіантах, а вміст алкоголю складе 5%. Boston Beer розробить рецепт нового напою, а PepsiCo буде відповідати за продаж і просування нового продукту

«Партнерство з Boston Beer Company обʼєднує двох визнаних лідерів галузі, які реагують на мінливі смаки споживачів. Ми дуже раді створити Hard Mtn Dew, який зберігає свіжий цитрусовий смак» — зазначив Кірк Таннер, генеральний директор PepsiCo Beverages North America.

Алкогольний Mountain Dew має з’явитися у продажу на початку 2022 року.

Основним конкурентом Pepsi є  Coca-Cola, яка нещодавно зробила аналогічний крок. У кінці минулого року виробник представив міцні зельтери (алкогольні напої на основі води та фруктових смаків) під брендом Topo Chico для продажу у країнах Латинської Америки,  згодом у Північній Америці, ряді європейських країн, а зовсім недавно у Китаї.

Pepsi уже кілька років намагається використовувати Mountain Dew для виведення у нові категорії, наприклад, енергетичні напої. Раніше у цьому році компанія запустила Mtn Dew Rise Energy. За даними Euromonitor, Mountain Dew займає близько 7% ринку газованих безалкогольних напоїв, що ставить її на п'яте місце у США.

Тим часом, категорія пива в цілому переживає важкі часи. За даними галузевого трекера IWSR, у минулому році загальний обсяг виробництва пива знизився на 2,8%, незважаючи на те, що загальне споживання алкоголю зросло до найвищого показника майже за два десятиліття.

  • Як повідомлялося, PepsiCo продасть бренди Tropicana and Naked, які випускають соки, французької приватної інвестиційної фірмі PAI Partners та сконцентрується на виробництві низькокалорійних напоїв і більш здорових снеків.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.