Amazon заплатить по$10 покупцям за відбитки долонь. Так компанія планує збирати дані про користувачів для поліпшення клієнтського досвіду

04.08.2021
1603

Фото: Amazon

Компанія Amazon пообіцяла роздати купони на $10 покупцям, які привяжуть відбитки своїх долонь до акаунту. Експерти побоюються, що зібрані дані можуть бути використані для стеження. Про це повідомляє Forbes.


 

Компанія заплатить по $10 у вигляді купону на знижку, якою можна буде скористатися під час покупки в Amazon. Для цього покупцеві потрібно лише відсканувати долоню у одному з магазині компанії  і підв’язати ці дані  зі своїм обліковим записом Amazon.

Прив’язка відбитка долоні до аккаунту дозволить Amzon використовувати інформацію для таргетингу реклами і підбору рекомендацій для нього. Компанія запевняє, що біометричниі дані зберігаються надійно і будуть знищені , якщо покупець вирішить видалити свій обліковий запис або ж не буде користуватися функцією протягом двох років. 

Представник Amazon відмовився коментувати пропозицію про обмін відбитків на купони. У свою чергу, ідею розкритикував виконавчий директор нью-йоркського проекту з нагляду за технологіями спостереження (Surveillance Technology Oversight Project) Альберт Фокс Кан. «Похмуре майбутнє наукової фантастики настало». 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.