Amazon оштрафували на €746 млн за недотримання правил конфіденційності ЄС. Це рекорд за подібні порушення

03.08.2021
1540

Фото: Money.co

Управління із захисту даних Люксембургу (CNPD) оштрафувало компанію Amazon на €746 млн, через недотримання правил конфіденційності ЄС, проте компанія не згодна з рішенням і має намір подати апеляцію. Про це повідомляє видання Politico.


В управлінні повідомили, що те, як гігант електронної комерції поводиться з особистою інформацією користувачів, суперечить кодексу конфіденційності Європи. Згідно з останніми документами компанії, рішення було прийнято 16 липня, і регулюючий орган ухвалив, що "обробка персональних даних Amazon не відповідала Загальному регламенту ЄС про захист даних".

"Ми вважаємо рішення CNPD необґрунтованим і маємо намір рішуче захищатися у цьому питанні", — йдеться у заяві компанії.

Як пише Bloomberg, до цього найбільший штраф, накладений європейським регулятором за порушення конфіденційності даних. До цього Googlе отримав штраф у розмірі 50 млн EUR.

Штраф Amazon завершує розслідування, розпочате у 2018 році за скаргою французької групи із захисту прав на недоторканність приватного життя La Quadrature du Net. Вони стверджували, що Amazon збирає дані про продавців і покупців на сайті за допомогою віртуального помічника Alexa. Компанія заявила, що дані потрібні для поліпшення якості обслуговування клієнтів.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.