Зростання доходів Amazon сповільнилося майже вдвічі

02.08.2021
1977

Фото: Amazon

Компанія Amazon відзвітувала про зростання доходу на 27%. Це є значним уповільненням, відзначають аналітики. Акції компанії впали більш ніж на 7%. Про це повідомляє CNBC.


 

Фінансовий директор компанії Брайан Олсавскій пов'язує зниження темпів з високою порівняльною базою минулого року, коли темпи зростання під час пандемії зросли до 35-45%.

Чистий прибуток збілишвся до $ 7,8 млрд проти $ 5,2 млрд за аналогічний період минулого року. Виручка виявилася нижче консенсус-прогнозу - $113,08 млрд євро проти $115,2 млрд за даними Refinitiv. Це значне уповільнення темпів зростання у порівнянні з другим кварталом 2020 року, коли продажі Amazon зросли на 41%. Доходи Amazon Web Services (AWS) збілтшилися на 37% у другому кварталі, виручка AWS за квартал - $14,81 млрд.

Компанія заявила, що продажі можуть збільшитися лише на 16% у третьому кварталі. Зараз Amazon знаходиться у розпалі багаторічного інвестиційного циклу, який включає значні витрати на збільшення складських потужностей по усій країні. Більшість витрат Amazon на 2021 і відкриття будівель планується на друге півріччя.

Чисельність персоналу компанії виросла - до 1,33 млн осіб по всьому світу, що на 52% більше у порівнянні з попереднім роком.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.