Вступив у дію закон, який дозволяє видавати електронні гарантійні талони

26.07.2021
2127

Фото: ekam.ru

Набув чинності закон, за яким споживачеві надається право на доступ до експлуатаційних документів в електронному вигляді, про це свідчить його публікація  у "Голос України".


У публікації зазначається, що за частиною 10 суб’єкт господарювання має можливість надавати споживачеві доступ до експлуатаційних документів на технічно складні побутові товари, наприклад, паспорта або будь-якого іншого документа, що додається до товару, в електронному вигляді на офіційному веб-сайті виробника. Таким чином  виробник забезпечує можливість реєстрації придбаного товару на офіційному веб-сайті.

На прохання споживача реєстрація технічно складних побутових товарів на офіційному веб-сайті виробника та оформлення гарантійних зобов’язань в електронному вигляді здійснюються продавцем під час продажу таких товарів.

Також, за вимогою споживача продавець повинен надати експлуатаційні документи на технічно складні побутові товари у паперовому вигляді.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.