Український бізнес не будуть штрафувати за приховування кінцевих бенефіціарів ще два місяці

08.10.2021
1700

Фото: dtkt.ua

8 жовтня Верховна Рада прийняла законопроект, який переносить кінцевий термін для подачі інформації про кінцевих бенефіціарів власників ще на 9 місяців. Це означає, що юросіб поки що не штрафуватимуть за ненадання такої інформації. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська у Facebook.


 

Таке рішення пов'язане з пропускною спроможністю реєстраційної системи і з тим, що кількість юридичних осіб, які мають подати державному реєстратору відомості про КБВ, становить понад 1 мільйон. Однак зараз відомості подали трохи більше 171 000 юросіб. «Усі налякані великими штрафами за ненадання інформації про КБВ, які почнуть застосовуватися після 11 жовтня. Так ось, у жовтні 2021 року штрафів точно НЕ буде (і у листопаді теж) », - написав міністр.

Раніше повідомлялося, що українські компанії, що працюють як юридичні особи, повинні подати державі дані про своїх бенефіціарів до 11 жовтня 2021 року. За ненадання інформації про структуру власності бізнес зобов'язаний виплатити штраф від 17 000 до 51 000 грн. З 2022 року підтверджувати відомості про кінцевого бенефіціара потрібно буде щорічно.

8 жовтня Верховна Рада прийняла законопроект, який переносить кінцевий термін для подачі таких документів ще на 9 місяців. Якщо його підпише президент і він буде опублікований, у юросіб з'явиться достатньо часу, щоб підготувати такі документи.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.