Дослідження: кількість аудиторії Facebook у великих містах України падає, у Instagram - зростає

22.07.2021
1828

Фото: Popsters

За останні півроку кількість користувачів Facebook скоротилася у всіх обласних центрах України. Хоча у цілому соцмережа змогла зберегти свою аудиторію завдяки зростанню у невеликих містах. Про це йдеться у новому дослідженні агентства plusone social impact.



Facebook

Аудиторія Facebook за перше півріччя 2021 не змінилася - це 16 млн активних користувачів.

Не змінилася кількість людей, які користуються Facebook Messenger - їх 10 млн. Рекламними інструментами Facebook зараз можна охопити 24 млн українців. Це на 2 млн більше, ніж півроку тому.

Проте, Facebook втратив аудиторію в усіх обласних центрах. Вона зменшилася у Києві на 3,17%, у Черкасах - на 25,22%. Однак у невеликих містах соцмережа продемонструвала невелике зростання - близько 2%.

Facebook популярний у Київській (58%), Львівській (49%) і Закарпатській областях (45%). Менше користувачів соцмережі у Харківській області (35%). У Instagram більше проникнення у Київській (58%), Одеській (47%), Дніпропетровській(42%) і Харківській областях (42%), найменше у Чернігівській області - 29%.

Instagram

Instagram виріс, збільшивши свою аудиторію з 14 млн до 15 млн осіб. Майже у всіх вікових групах за останні півроку Instagram збільшив кількість користувачів і за цим показником у більшості вікових груп обійшов Facebook. Найбільше падіння в обох соціальних мережах спостерігається тільки серед 20-річних. Facebook випереджає Instagram за приростом старшої аудиторії (51-53, 55 і 58+ років).

Соцмережа втратила частину аудиторії у 12 обласних центрах, більше просівши у Чернігові (-10,48%) і Черкасах (-10,59%). Однак у 10 облцентрах Instagram збільшив кількість користувачів. Лідери по зростанню Київ (+ 7,1%) і Львів (+ 6%). А ось у невеликих містах по всіх областях соцмережа зросла приблизно на 4%.

Рівень популярності десктопної  версії соцмережі знизився майже в усіх вікових групах і зараз не перевищує 20%.


Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.