Джефф Безос здiйснив політ у космос. Він тривав десять хвилин

21.07.2021
2192

Фото: Fox Business

Корабель Blue Origin iз засновником Amazon Джефом Безос на борту 20 липня 2021 року здійснив успішний політ у космос. Він тривав десять хвилин, повідомляє BBC.


У польоті Безоса супроводжував брат Марк, Уоллі Функ, 82-річна льотчиця Уоллі Франк і 18-річний студент-фізик Олівер Дейма. Дата польоту 20 липня була вибрана не випадково: 52 роки тому у цей день на Місяць висадилися американські астронавти Ніл Армстронг і Едвін Олдрін.

Корабель Blue Origin стартував з приватного космодрому Безоса у пустелі на заході Техасу. Апарат піднявся на висоту близько 100 км (умовна межа між атмосферою Землі та космосом). Коли капсула приземлилася на Землю після 10-хвилинного польоту, Джефф Безос вигукнув, що це "найкращий день".

Раніше Безоса розкритикували за те, що у космос можуть відправитися тільки мільярдери. Критики стверджують, що гроші можна було б витратити на підвищення заробітної плати співробітників або боротьбу зі зміною клімату.
Проте, Безос наполягає, що основна причина його космічної місії - екологічна: «Ми повинні взяти всю важку промисловість, всю забруднює промисловість і перемістити її у космос, і зберегти Землю як цю прекрасну перлину планети, якою вона є», — сказав він MSNBC.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.