McDonald`s інвестував 10 млн грн у сортування і переробку відходів в Україні

15.07.2021
2133

Фото: McDonald`s

В Україні McDonald`s запустив проект по установці спеціальних станцій для сортування відходів у ресторанах мережі. Реалізація проекту у 22 містах обійшлася компанії у 10 млн грн. Відсортовані відходи відправляють на вторинну переробку сировини. Про це повідомляють у прес-службі.


McDonald`s тестував сортування відходів з вересня 2020 року у шести столичних ресторанах мережі. Тепер, починаючи з 13 липня сортування доступне у 85 ресторанах McDonald`s, крім закладів, розташованих у торгово-розважальних центрах.

Відходи сортуються за такими критеріями: пластик, папір, склянки, рідина та інше. У найближчі два тижні обладнання для сортування також встановлять на літніх терасах.

У компанії відзначили, що для того, щоб знайти "ідеальну формулу" сортування, було протестовано понад 20 прототипів станцій. Крім того, McDonald`s співпрацює з понад 30 партнерами у різних регіонах України, які займаються логістикою, збором, перевезенням, досортування і переробкою відходів.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.