Проти Amazon подали позов через завищення цін на товари першої необхідності

08.07.2021
1388

Фото: Mark Lennihan / AP Photo

У Каліфорнії подали колективний позов проти Amazon, звинувативши компанію в “експлуатації споживачів”. Як повідомляє charged reteil, компанія під час пандемії завищила ціни на товари першої необхідності. Серед них медичні товари, чистячі засоби та консерви.


Згідно з позовом ціни на захисні маски підвищилися на 500% з $20 до $120, тоді як консервовані вироби, такі як квасоля, зросли на 672%, а інші товари — майже на 1000%. 

«Amazon є функціональним продавцем цих продуктів і несе відповідальність за завищення цін у випадку порушення закону. Але крім того, Amazon завищила ціни на власні запаси продуктів, які компанія постачає та продає безпосередньо споживачам», — йдеться в скарзі.

Незважаючи на те, що в США не існує Федерального закону, який забороняв би завищення цін, у багатьох штатах під час надзвичайної ситуації це заборонено. 

Нагадаємо, у березні 2020 року Amazon заявила, що припиняє співпрацю з майже 4 тисячами індивідуальних продавців через підвищення цін під час пандемії.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.