Amazon зареєстрував в Україні юрособу - AIN

06.07.2021
1953

Фото: MSN

Американський онлайн-гігант Amazon зареєстрував юридичну особу в Україні. Однак компанія не буде запускати в Україні свій e-commerce, основна мета реєстрації в Україні - популяризація AWS (Amazon Web Services), повідомляє AIN, посилаючись на власні джерела та інформацію з держреєстрів.



За даними джерела, в Україні зареєстровано один з підрозділів Amazon, що відповідає за хмарні послуги - AWS (дохід цього підрозділу за 2020 рік склав близько $ 45 млрд). Йдеться про компанію ТОВ «Амазон Дата Сервісес Україна». Вона зареєстрована в Україні у грудні 2020 року. Директор представництва - Денис Головатюк. Її основний вид діяльності: КВЕД 63.11 (обробка даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов'язана з ними діяльність). Його часто як основний або супутній обирають інтернет-бізнеси.

Кінцевий бенефіціар компанії - А100 РОУ ІНК. або ж A100 Row, Inc., яка імовірно є одним з юросіб Amazon, зареєстрованим в Делавері. У 2019 Amazon запускала підрозділ в Естонії і Латвії з подібною назвою: Amazon Data Services Estonia і Amazon Data Centre Latvia, і вони також було зареєстровані на A100 Row Inc. Підрозділи компанії в інших країнах також називаються так само, наприклад, Amazon Data Services India або Amazon Data Services Czech Republic.

Компанія «Амазон Дата Сервісес Україна" не зареєстрована як платник ПДВ, і за 2020 рік у неї, за даними податкової, немає доходів і прибутку.

Дані Opendatabot

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.