В ЄС набула чинності заборона на одноразовий пластик. Під забороною вушні палички і пластиковий посуд

05.07.2021
2139

Фото: Depositphotos

В Європейському Союзі з третього липня вступила у силу директива, яка забороняє продаж певних видів пластикової продукції одноразового використання. Про заборону домовилися ще у 2019 році, у держав-членів ЄС було два роки, щоб ввести її у своє національне законодавство. Про це повідомляє Deutsche Welle.


 

Під заборону потрапили десять предметів з одноразового пластику: вушні палички, соломинки для пиття, мішалки для напоїв, пластикові тарілки, вилки, ножі і ложки, палички для повітряних кульок, а також стаканчики і контейнери для їжі. Всі ці пластикові вироби, як підрахували в Євросоюзі, складають близько 70% сміття на пляжах і у водоймах.

Також не можна буде використовувати пакети із пластику, який розкладається під дією кисню, оскільки після нього залишаються частки мікропластика, який шкодить навколишньому середовищу не менше, ніж одноразовий пластик.

У той же час під заборону не потрапили пакети, пляшки, контейнери для їжі і напоїв, які вживаються негайно, обгортки, сигаретні фільтри, гігієнічні продукти і вологі серветки: їх використання тільки обмежать, а виробники будуть змушені платити за переробку своєї продукції.

За допомогою цих заходів ЄС сподівається до 2030 року позбутися усіх товарів з одноразового пластику і повністю перейти на матеріали, що можуть перероблятися.

Фото: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.