Джефф Безос залишає посаду гендиректора Amazon через 27 років після заснування компанії

05.07.2021
1829

Фото: Financial Times

Джефф Безос у понеділок, 5 липня, залишає пост гендиректора заснованої ним компанії Amazon. Повноваження переходять Ендрю Джессі, раніше керував компанією Amazon Web Services. При цьому Безос залишиться головою правління, повідомляє CNN.


 

Джефф Безос перебував на посаді голови Amazon протягом 27 років. Він заснував Amazon у 1994 році у якості інтернет-майданчики з продажу книг. З тих пір вона перетворилася в одного з найбільших світових гравців на ринку e-commerce. Зараз Безос - найбагатша людина в світі. За версією журналу Forbes, його статки перевищують $ 201 млрд.

Після того, як Безос покине пост генерального директора, він збирається йти на пенсію. Бізнесмен має намір більше приділяти уваги розвитку свого благодійного фонду Bezos Earth Fund, космічній компанії Blue Origin, газеті The Washington Post та іншим проектів.

Повноваження гендиректора перейдуть Ендрю Джессі, який до цього очолював компанію Amazon Web Services. Під керівництвом Джессі хмарний бізнес Amazon отримав великих клієнтів, включаючи Verizon, McDonald's і Honeywell. У 2019 дохід хмарних сервісів Amazon виріс на 37%, у 2020 році - на 30%.

Безнос залишає пост генерального директора у критичний момент для Amazon, зазначає CNN. Пандемія зробила послуги Amazon досить затребуваними, що призвело до різкого збільшення прибутку і найму. Стрімке зростання компанії тільки привернуло увагу регулюючих органів, частина з яких вважає, що компанія "стала занадто великою". Крім того, компанія часто піддається критиці по відношенню до співробітників, зокрема, робочих на складах. Відсутність на чолі компанії найбагатшої людини у світі могло б допомогти їй краще витримати подібні часті перевірки.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.