Фонд Horizon Capital купив частку в інтернет-магазині MakeUp. До цього про купівлю частки у магазині заявили в ІК Concorde Capital

29.05.2020
3326

Інвестиційний фонд Horizon Capital (EEGF III) купив міноритарну частку в компанії MakeUp Group, ставши найбільшим фінансовим інвестором, зазначає видання ain.ua з посиланням на EEGF III.


 

На сайті в описі фонду EEGF III йдеться, що він інвестує у нове покоління підприємців-візіонерів, які створюють власні компанії, стають провідними у своїх сегментах. Розмір інвестицій, які виділяє фонд для таких компаній становить від $5 млн до $20 млн.

"Синергія наших компаній забезпечить прискорення розвитку MakeUp для досягнення спільної мети – створення провідного європейського онлайн-гравця у сегменті товарів для краси", – йдеться у повідомленні зі слів генерального директора інтернет-магазину Сергія Волобуєва.

  •  20 травня генеральний директор ІК Concorde Capital Ігор Мазепа заявив, що компанія володіє часткою в інтернет-магазині Makeup.ua. До цієї заяви публічно не було відомо про угоду.
  • MakeUp – заснований у 2009 році, на сьогодні один з найбільших інтернет-магазинів косметики та парфумерії в Україні. За даними Similar Web, у 2019 році інтернет-магазин MakeUp посідав третє місце за відвідуваністю (84,06 млн) серед українських інтернет-гравців. MakeUp працює на 14 ринках. На сайті MakeUp представлено більше 200 000 товарних позицій від більше ніж 2000 постачальників.
  • За даними компанії, на сьогодні її сервісом щодня користуються сотні тисяч клієнтів. За 2019 рік на сайти компанії зайшло близько 200 млн унікальних користувачів (компанія потрапила в топ-20 світових платформ електронної комерції у сфері краси). Щорічно цей показник зростає на 75%.

Переклад на українську: Михайло Лук’янов

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.