Номінант Retail Design Awards2021: "Фора" у Києві на бульварі Лесі Українки, 28

10.12.2021
2761

Retailers проводить конкурс найкращих ритейл-дизайнів Retail Design Awards 2021 та публікує у рубриці "Магазин тижня" номінантів премії. У номінації "Магазин у дому/Convenience store" бере участь магазин "Фора" у Києві у форматі city market


Магазин "Фора" розташований на бульв. Лесі Українки, 28 у Києві, у самому серці Печерська. Таке розташування було визначальним до створення нового формату магазину – city market. Це магазин, де гість може максимально швидко, зручно та ні на що не відволікаючись зробити покупки. Всі елементи магазину продумані так, щоби максимально спростити шлях гостя.

Асортимент магазину – близько 6500 SKU. Його особливість – це категорії готових продуктів, відсутність вітрин із гастрономією – всі продукти упаковані, широкий вибір випічки з власної пекарні, окремо зонований відділ із продуктами здорового харчування, піца власного виробництва. Біля столиків кафе окремо виділено зону для приготування кави, обладнану касою самообслуговування міні-формату.

У "Форі" працює сервіс Фора Pay – технологія scan&go, завдяки якій кожен гість може самостійно сканувати вибрані продукти за допомогою мобільного додатка у смартфоні, а на касі лише забрати чек. Завдяки ForaPay гостям не потрібно викладати вибрані товари на касі або стояти у черзі, а також сервіс дозволяє мінімізувати контакти під час здійснення покупок.

У магазині є 4 каси самообслуговування. Інтер'єр "Фори" виконаний у стилі "urban vibe", що максимально відповідає формату "city market". Основним задумом було створення динамічного дизайну з духом великого міста та його стрімким ритмом життя, водночас створити затишну атмосферу, де можна перевести подих. Це все поєдналося у кафе магазину, де можна спокійно випити кави. Вікна вздовж магазину ми вирішили залишити відчиненими, завдяки чому поєднали приміщення із зовнішньою атмосферою, та додали денне освітлення.


Будинок, де знаходиться магазин, прикрашений мозаїкою кінця 60-70-х років минулого століття. За цей час панно було значно пошкоджено і часом і попереднім втручанням в архітектуру фасаду. "Фора" профінансувала реставрацію мозаїки Звичайно, зовнішнє оформлення магазину було стилізовано під зовнішній вигляд будівлі та району загалом.

Інтер'єр магазину було спроектовано in house командою "Фори".
































 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.