Номінант Retail Design Awards2021: Аптека "Подорожник" у Львові

07.12.2021
3010

Retailers проводить конкурс найкращих рітейл-дизайнів Retail Design Awards 2021 та публікує у рубриці "Магазин тижня" номінантів премії. У категорії "Краса та здоров'я/ Косметика та парфумерія" бере участь аптека "Подорожник" у Львові.


Новий формат сучасної аптеки, що розташований на невеликій площі торгового залу – всього 29,8 кв.м було відкрито у Львові на вул. Генерала Чупринки, 84. Концепція дістала назву "Бібліотека" через унікальний підхід до зберігання повного асортименту лікарських засобів безпосередньо у торговому залі. Таким чином, працівники аптеки не залишають торговий зал під час обслуговування відвідувачів для пошуку необхідних товарів. Фармацевт завжди перебуває у контакті зі споживачем. Другою характерною особливістю стали нові стелажі відкритої викладки на основі експопанелей, візуально легші та привабливіші для споживача, на відміну від металевих стелажів та класичних аптечних скляних шаф, та окрема зона для лікувальної косметики.

Особлива увага була приділена мультимедійним каналам комунікації всередині та зовні аптеки. Обов'язкові зовнішні лед екрани та екрани всередині торгового залу стали ефективним інструментом спілкування з відвідувачами. За підсумками тримісячного тестування нового формату компанія оцінила високу ефективність, відзначила зростання частки нефармацевтичних товарів у обороті аптеки. Можливість розміщення аптеки у торгових залах від 25 кв.м робить новий формат універсальним для розміщення як у ТЦ, так і в окремих приміщеннях. У результаті компанія ухвалила рішення про відкриття нових аптек у 2022 році виключно у форматі "Бібліотека" у всіх локаціях, від міст-мільйонників до СМТ та сільських населених пунктів. Формат "Бібліотека" став не просто однією концептуальною аптекою, з унікальним дизайном, надмірними інвестиціями та неможливістю масштабування, а основним форматом розвитку найбільшої мережі аптек в Україні.









 

 

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.