Грузинська TBC Bank Group отримала дозвіл на купівлю українського платіжного сервісу Fondy

26.04.2024
381

Фото: Fondy

Антимонопольний комітет надав дозвіл грузинській TBC Bank Group на набуття контролю над компанією Fondy Payments Ltd. Відповідне рішення АМКУ ухвалив 25 квітня. Про це пише AIN


Згідно з ним, TBC Bank Group, через свою компанію TBC International Holdings Limited (Велика Британія), отримує право викупити частки в українській компанії «Елаєнс» та ірландській Fondy Payments Ltd.

Окрім цього, АМКУ дозволив узгоджені дії з боку TBC Bank Group та фізичної особи – громадянки України. Ці дії стосуються виконання положень про обмежувальні умови, що містяться в укладеній акціонерній угоді, строком на п’ять років.

TBC Bank – один із двох найбільших банків Грузії, на нього припадає близько 40% активів сектору. Банк має 13 відділень та 32 сервісних центри по всій Грузії. Заснований у 1992 році. З 2019 року працює також в Узбекистані. З 2014 року акції банку торгуються на Лондонській біржі, а 2017 року вони увійшли до індексу FTSE 250. Капіталізація банку — £1,4 млрд.

Fondy – один з найбільших операторів на ринку платежів e-commerce, який обслуговує близько 20 000 торговців та пропонує широкий спектр платіжних рішень для онлайн- та офлайн-бізнесу.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.