Найпопулярніші платформи для створення інтернет-магазинів: Prom, Хорошоп, OpenCart

07.03.2023
2590

Згідно дослідження компанії "К2-реклама інтернет-магазинів" у 2022 році платформа марктетплейсу Prom.ua залишається найпопулярнішою серед малих підприємців, які хочуть швидко розгорнути власний інтернет-майданчик. Другу позицію посідає платформа Хорошоп, кількість користувачів якої збільшилася за останній рік в чотири рази. На третьому місці — OpenCart. Дослідження CMS-систем компанія K2 проводить з 2021 року серед 200 українських інтернет-магазинів.


 Протягом останніх двох років лідерство серед, лідерство серед платформ, на яких зроблені магазини малого та середнього бізнесу України зберігає Prom – ним користуються понад 62%. В 2002 році друге місце за популярністю посідає Хорошоп. Ще у 2021 році на Хорошопі було реалізовано 4,5% магазинів. Тоді як у 2022 році – вже понад 18%. 

З графіку нижче видно, що у 2022 році Хорошоп зміцнив свої позиції за рахунок популярності інших CMS-систем (WordPress, OpenCart, Tilda, самописні рішення).

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.