Nike подала до суду на платформу StockX. Вона продала більше 500 кросівок бренду у вигляді NFT без його згоди

07.02.2022
2764

Фото: Nike

Компанія Nike подала до суду на платформу StockX, яка продала більше 500 кросівок бренду у вигляді NFT без його згоди. Nike вимагає відшкодувати збитки репутації, але точну суму не називає, пише Reuters.


Nike заявила, що StockX у січні продала токени кросівок і обіцяла, що покупці можуть обміняти їх на реальну пару. StockX — це онлайн-магазин для перепродажу кросівок, сумок та одягу. У квітні 2021 року його оцінка перевищила $3,8 млрд.

Компанія наполягає, що отримала скарги на «завищені ціни та незрозумілі умови купівлі та володіння» NFT і це «завдало шкоди її діловій репутації». Nike звинувачує StockX у порушенні прав на товарні знаки, вимагає відшкодувати збитки грошима та заборонити продаж NFT. 

Nike планує самостійно випустити кілька віртуальних об'єктів наприкінці лютого разом із студією RTFKT, яку купила у грудні.

Останнім часом популярність NFT виросла, особливо серед брендів та ритейлерів. Проте виникають схожі із Nike ситуації. Наприклад, минулого місяця люксовий бренд Hermes подав до суду на художника Мейсона Ротшильда через його "MetaBirkin" NFT сумок Birkin.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.