Найгірше IPO року. Акції німецького виробника сандалів Birkenstock обвалились після виходу на біржу

12.10.2023
427

Фото: By Euronews with AFP

Німецький виробник сандалів Birkenstock невдало вийшов на IPO. Після розміщення акцій на Нью-Йоркській фондовій біржі вони впали майже на 13%, пише LIGA.Бізнес з посиланням на Bloomberg


Це найгірший показник щонайменше за останні два роки для розміщень вартістю понад $1 млрд у США (після виходу на біржу компанії AppLovin, чиї акції обвалились на 18,5%). А за останні сто років тільки в 13 випадках падіння було значнішим.

Акції Birkenstock розміщувались за ціною $46, а після відкриття вартість паперів упала до $41.

На момент закриття торгів акції Birkenstock торгувалися за ціною $40,2. Її ринкова капіталізація, враховуючи зарезервовані для працівників акції, оцінюється приблизно у $8,15 млрд.

Вартість розміщення становила $1,48 млрд, Birkenstock та її найбільший приватний інвестор L Catterton разом виставили на продаж близько 32 млн акцій.

Birkenstock планує використати гроші від розміщення на погашення боргів.

  • Компанія Birkenstock веде свою історію з 1774 року, а у США присутня з 1966 року. У 2021 році контрольний пакет акцій купила L Catterton, вона зберігає контроль й після розміщення.
  • Birkenstock співпрацювала з такими люксовими брендами, як Dior, Manolo Blahnik і Valentino, робила взуття в колаборації з Celine і Givenchy. Останнім часом продаж Birkenstock підскочив завдяки виходу фільму "Барбі", головна героїня якого носить рожеві Birkenstock в одній зі сцен.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.