H&M запускає продаж секонд-хенду у флагманському магазині в Лондоні

14.09.2023
521

Фото: housebeautiful.com

Шведський ритейлер H&M з 5 жовтня планує запустити продаж вживаного одягу та аксесуарів у своєму флагманському магазині в Лондоні. Це рішення пов'язане зі зростанням тиску на компанії для зменшення впливу на довкілля, пише Reuters. 


Європейський Союз планує нові правила регулювання текстильних відходів, і  H&M заявив, що спосіб виробництва та споживання моди має змінитися.

Це буде другий магазин H&M, який пропонує одяг із секонд-хенду, після Барселони – там він відкрився на початку 2023 року. Також H&M продає секонд онлайн у Швеції та Німеччині.

Читайте також: H&M Group відновить роботу магазинів в Україні

H&M (Hennes & Mauritz) – найбільша в Європі роздрібна мережа торгівлі одягом. Компанія була заснована у 1947 році та має у своєму розпорядженні понад 4700 магазинів у 69 країнах, включно з франшизою. Кількість працівників – понад 171 000 осіб. В Україні магазини H&M працювали у Києві, Харкові, Одесі та Львові. Вони тимчасово припинили роботу після початку великої війни.
Колекція жіночого одягу PRE-LOVED у магазині H&M Regent Street міститиме речі інших брендів і дизайнерів, а також брендів групи H&M, до яких належать Arket, Cos, Monki та Weekday.
Одяг поставлятиметься Flamingos Vintage Kilo – компанією, яка керує магазинами вживаного вінтажного одягу в Європі та Сполучених Штатах, і коштуватиме від 29,99 фунта ($37) до 189 фунтів ($236).

У листопаді минулого року компанія H&M запустила послугу прокату одягу у своєму магазині Regent Street.

Перепродаж вживаного одягу став великим бізнесом із появою таких онлайн-платформ, як thredUP, Vinted і Depop. Бренди також запускають власні послуги секонд-хенду. Наприклад, Zara запустила онлайн-сервіс секонд-хенду у Франції минулого тижня.

За матеріалами ЛІГА.Бізнес

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.