Опитування: третина покупців купують товари у соціальних мережах не рідше одного разу на тиждень

10.02.2022
1173

Майже 30% опитаних респондентів купують товари у соціальних мережах не рідше одного разу на тиждень, а 24% купують частіше ніж раз на тиждень. Про це свідчить нове дослідження про соціальну комерцію The Influencer Marketing Factory. 


 

Понад 82% респондентів раніше знайшли продукт у соціальних мережах і зробили покупку за допомогою мобільного телефону.

The Influencer Marketing Factory також виявив, що все більше людей віддають перевагу онлайн-магазинам (40%) порівняно з покупками лише у магазинах (13%). Майже половина (47%) використовує обидва способи покупок. Однак серед молодих клієнтів відсоток покупців лише в інтернеті значно вищий.

Близько 57% з 1000 опитаних клієнтів сказали, що вони раніше щось купували під час перегляду прямої трансляції у додатку для соціальних мереж, при цьому 72% високо оцінили цей досвід.

Мода, краса та товари для дому — це переважні категорії для покупок у соціальних мережах, що не дивно, якщо поглянути на домінуючих рекламодавців та акаунти в Instagram та інших соцмережах.

У той час як акаунти брендів були домінуючими факторами, які спонукали покупців здійснювати покупки, інфлюенсери посідали друге місце та випереджали сім’ю й друзів. 

Під час сезону новорчних свят, 76% користувачів купили щось у соцмережах. Зрозуміло, що соціальна комерція продовжує зростати, незважаючи на завершення карантину через пандемію. Accenture прогнозує, що соціальна комерція може потроїтися до 2025 року.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.