H&M планує подвоїти свої продажі в усьому світі до 2030 року

02.02.2022
1158

Фото: Shoes Report

У 2021 році прибуток H&M виріс у дев'ять разів, повідомляє Retail Detail. 


Торік продажі шведської компанії H&M повернулися на допандемійний рівень. Зокрема, в останньому кварталі минулого року продажі зросли на 8%, а за весь рік чисті продажі зросли на 6% до 199 млрд крон (19 млрд EUR). Більше того, у четвертому кварталі минулого року чистий прибуток виріс на 86%, а за весь фінансовий рік чистий прибуток був у дев'ять разів вищим, ніж роком раніше.

Багато в чому такі результати виглядають виграшніше на тлі досить слабкого 2020 року, коли прибуток становив лише 1,2 мільярда шведських крон (110 млн EUR) порівняно з 11 млрд крон (1 млрд EUR) минулого року. Проте, за словами представників мережі, результати 2021 року стали найкращим показником прибутку за останні кілька років. Більше того, мережа H&M була змушена скорочувати витрати та закривати магазини: лише торік компанія закрила понад 200 точок.

При цьому компанія планує подвоїти продажі до 2030 року і повернутися до двозначних річних показників зростання. Аналітики менш оптимістичні і вважають, що настільки успішного зростання компанії не варто очікувати. Подібну мету досить складно узгодити з амбіціями H&M у сфері сталого розвитку: за той самий період компанія планує вдвічі скоротити вуглецевий слід. 

Щоб досягти поставленої мети, у 2022 році H&M планує вкласти один мільярд євро у розвиток технологій, ланцюжки поставок, відновлювані джерела енергії та екологічно чисті матеріали. Крім того, шведська група закриє цього року 120 магазинів, переважно на території Європи.

Компанія також планує експансію на нові ринки, а також запуск онлайн-магазину у деяких регіонах, зокрема, в Україні.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.