За рік у ресторанах McDonald`s в Україні на сортування передали 56,5 тонн пакування для бургерів. Це дорівнює вазі 16 вантажівок

01.02.2022
1061

 

За 2021 рік в українських ресторанах McDonald`s відсортували та передали на переробку понад 2070 тонн пакування. Про це повідомляють у пресслужбі компанії.


Найбільше у вигляді вторсировини зібрали картону — понад 1 800 тонн. 

Крім картону на переробку за рік передали: 56,5 тонн пакування для бургерів, а також 54 тонни стаканчиків, 140 тонн пластику та поліетилену і 20 тонн кавового жмиху. 

За словами компанії, щомісяця з переробленого пакування виготовляється близько 1 000 000 фірмових паперових пакетів для доставки та замовлень «на виніс», які потім використовуються у ресторанах мережі. 

McDonald`s співпрацює з низкою партнерів над замкнутим циклом виробництва. Зокрема, з макулатури виготовляються тримачі для напоїв та короби для продуктів. З паперових стаканів – фірмові пакети. З поліетилену – пакети для сміття, з пластику – труби, люки та інші вироби. З харчових відходів – добрива для земель, а з олії – біопаливо та мастильні матеріали для будівництва. Водою з кондиціонерів поливають квіти та газони на території закладів, а кавовий жмих додають у брикети, які використовують для опалення будинків. 

Сортувальні станції, які розташовані у ресторанах, розробили спеціально для McDonald`s в Україні. Перед цим протестували понад 20 прототипів станцій. Компанія інвестувала 10 млн гривень у запуск проєкту, встановлення сортувальних станцій та навчання співробітників. 

Більше про те, як відбувається процес переробки, можна дізнатися у нашому матеріалі.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.