Gradus: 89% міських жителів, які користуються інтернетом, купують онлайн

19.01.2022
1097

Фото: avron

Компанія Gradus провела дослідження, згідно з яким українці відмовляються від набутої у 2020 році звички жорстко економити. При цьому 89% міських жителів, які користуються інтернетом, купують онлайн. Про це повідомляє MMR.


Повідомляється, що всього 16% опитаних купують продукти онлайн, хоча майже половина (7%) стверджують, що у 2021 році почали купувати їжу в інтернеті частіше. 

Найбільше в інтернеті купують одяг/взуття (42%), гаджети, комп'ютери та аксесуари до них (34%), засоби гігієни та догляду (31%), косметику і парфумерію (30%) та дрібну побутову техніку (30%).

Споживчі тренди

Відмова від імпульсних покупок, що відбулася минулого року, продовжиться, тим більше, що частіше такі покупки робилися в офлайн-магазинах. Прогнозується, що буде більше прагнення оптимізувати бюджет і купувати раціональніше, “за списком”.

Якщо раніше розумне споживання було скоріше необхідністю, то зараз купувати раціонально стало звичкою. 

Також українці намагаються скорочувати обсяги та кількість купленого: 30% відмовилися від дорогих брендів, віддаючи перевагу товарам локального виробництва.

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.