"ПриватБанк" запустив рішення для прийому безконтактних платежів у смартфоні

14.12.2021
2435

Фото: Depositphotos

"ПриватБанк" у партнерстві з компанією Visa оголосили про запуск в Україні рішення "Термінал" на основі Tap to Phone – технологія, що перетворює сучасні смартфони або планшети на базі операційної системи Android, оснащені NFC-чіпом, на повноцінний POS-термінал. Про це повідомили у прес-службі банку.


"Термінал", насамперед розрахований для потреб мікро- та малого бізнесу. Для підключення підприємцям необхідно завантажити аналогічну програму, зареєструватися, вказуючи дані користувача.

Рішення доступне для мобільних телефонів або планшетів на базі Android 8.0 та вище, оснащених чіпом NFC з відключеним root-доступом (правами суперкористувача) або доступом розробника.

Комісія за еквайринг при використанні рішення для приймання безконтактних платежів до «ПриватБанку» та Visa становить 1,7%.

«Сьогодні ми виходимо до клієнтів мікробізнесу з клієнтоорієнтованою технологією, побудованою на основі особливостей роботи та очікувань реальних підприємців – таких як, наприклад, продавець квітів у переході у метро "Майдан Незалежності". Тепер для підключення до цього еквайрингу нічого не потрібно додатково робити і чекати. Повноцінним POS-терміналом може стати звичайний смартфон. І це дуже вигідне рішення: комісія за еквайринг під час використання рішення "Термінал" становитиме лише 1,7%», – повідомив заступник голови правління "ПриватБанку" Разван Мунтеану.

  • Tap to Phone побудована на основі EMV – міжнародного стандарту оплати банківськими картами, коли кожна транзакція містить динамічну криптограму (“токен”), яку неможливо використати повторно.
  • Технологія дозволяє фінансовим інститутам та фінтех-компаніям побудувати власний еквайринг, запропонувавши своїм клієнтам сервіс прийому оплати на смартфон із такими ж протоколами захисту, як у звичайного POS-терміналу. У той же час мобільні девайси матимуть додатковий рівень біометричної аутентифікації.

Фото: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.