Walmart і Ford розробили проект з доставки онлайн-замовлень безпілотними автомобілями

16.09.2021
2472

Фото: Ford

Walmart планує розширити послуги з доставки онлайн-замовлень, повідомляє  Reuters. Рітейлер почав співпрацювати з Ford і технологічною платформою Argo AI для тестування і запуску доставки автономними транспортними засобами у Майамі, Остіні, Техасі і Вашингтоні.


 

Раніше компанія тестувала технологію безпілотної доставки у декількох містах окремо. У нових планах рітейлера розгорнути доставку відразу у декількох містах. Очікується, що початкове інтеграційне тестування розпочнеться наприкінці цього року.

Walmart буде використовувати автомобілі Ford, оснащені системою самостійного водіння Argo AI. Хмарна інфраструктура Argo буде інтегрована з платформою онлайн-замовлень Walmart для маршрутизації замовлень і планування доставки посилок на будинку клієнтів.

Послуга для кількох міст дозволить клієнтам Walmart розміщувати замовлення на продукти та інші товари в онлайні для автономної доставки. Сервіс буде доступний клієнтам Walmart у певних областях обслуговування на трьох ринках і з часом буде розширюватися. Перші замовлення планується доставити у кінці 2021 року.

Споживачі все більше бажають отримувати доставку у той же або на наступний день, особливо у міських районах з більш високою концентрацією доставки. Walmart сподівається, що співпраця з Ford допоможе краще зрозуміти, як автономні технології можуть поліпшити якість обслуговування клієнтів, а також оптимізувати логістику.

«Ця співпраця буде сприяти нашій місії з доставки продуктів у будинку наших клієнтів з безпрецедентною швидкістю», - сказав старший віце-президент по доставці "останньої милі" в Walmart у США Том Уорд.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.