IKEA у Швеції почне продавати “зелену” електроенергію за підпискою

20.08.2021
2937

Фото: Sascha Steinbach/EPA

IKEA продаватиме споживачам електроенергію з відновлюваних джерел. Новий сервіс Strömma з продажу екологічно чистої енергії у Швеції почне працювати з вересня 2021 року. Про це повідомляє Ingka Group.


Завдяки додатку Strömma у Швеції клієнти зможуть купувати доступну сертифіковану електроенергію вироблену сонячними та вітровими електростанціями  і використовувати додаток для відстеження власного споживання електроенергії. Клієнти, які вже купили сонячні панелі в IKEA, також зможуть відслідковувати власне виробництво у додатку і продавати зайву електроенергію.

Як повідомляє Reuters, компанія Ingka group, яка є власником більшості магазинів IKEA, буде перепродавати домогосподарствам електроенергію, куплену на скандинавській енергетичній біржі Nord Pool. За енергію споживачі платитимуть фіксовану щомісячну суму і плаваючу ставку. Для IKEA купувати енергію буде материнська компанія Svea Solar, яка виробляє сонячні панелі.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.