Glovo запустив перший dark store в Україні. Він працює у Києві на лівому березі

30.07.2021
5979
Dark store от Glovo в Мадриде

Фото: Sifted

Сервіс доставки Glovo запустив свій перший мікрофулфілмент центр або dark store в Україні. Дебютний Glovo Express відкрився у Києві на лівому березі і буде працювати з 8:00 до 23:00, повідомили у прес-службі компанії.


Як працює dark-store від Glovo?

Модель dark-store передбачає відкриття спеціальних мікрофулфілмент центрів з товарами певного асортиментного ряду, які можна буде замовити у додатку Glovo. Отримавши повідомлення про замовлення — пікери, що працюють в dark store, збирають його і передають кур'єрам на доставку користувачам. Такі центри є закритими для жителів міста і створені виключно для користувачів сервісу доставки Glovo.

Який асортимент "темних магазинів"?

Зараз у dark store представлено близько п'ятисот асортиментних позицій, серед яких є товари наступних категорій: бакалія, солодощі і снеки, фрукти і овочі, м'ясо і ковбасні вироби, риба і морепродукти, молочні продукти і яйця, товари для дітей, безалкогольні та алкогольні напої, тютюнові вироби, товари для тварин і засоби для особистої гігієни.

Плани з розвитку Glovo Express

До кінця року Glovo Express буде присутній у п'яти містах України: Києві, Одесі, Львові, Харкові та Дніпрі, говорить генеральний менеджер Glovo у Східній і Центральній Європі Дмитро Расновский.

  • Нагадаємо, на початку липня у Glovo заявили про плани розвитку мережі dark store в Україні. До кінця серпня у Києві має з'явитися 12 таких локацій. Всього для покриття столиці знадобиться 30 локацій. Інвестиції у розвиток напрямку Q-Commerce в Україні становлять 15 млн EUR. Сюди входить оренда і реновація приміщень. Для того, щоб забезпечити швидку доставку, dark stores повинні покривати 80% міста у радіусі в 2 км від користувача. Але для того, щоб забезпечувати доставку менш ніж за 10 хвилин, радіус покриття має становити до 1 км.
  • Доставка з dark store вже доступна у Барселоні, Мадриді та Лісабоні. У кінці червня доставку запустили у Мілані і Турині.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.