Казахський e-commerce банк Kaspi.kz купує українську платіжну систему Portmone

27.07.2021
2853

Фото: ratel.kz

Компанія Kaspi Pay, підписала угоду про купівлю 100% української платіжної системи Portmone Group. Про це повідомляє dev.ua з посиланням на опублікований фінансовий звіт Kaspi.kz за другий квартал.


Сторони не розголошують умови угоди. За даними AIN.UA, сума угоди може становити у діапазоні від $10 млн до $20 млн. Угода дозволить Kaspi.Pay отримати ліцензію на платежі від Національного банку, акредитацію Visa і Mastercard, ділові відносини з тисячами продавців і широким колом банків.

«За умови схвалення антимонопольного законодавства в Україні та Казахстані і схвалення Національного банку, ми очікуємо, що ця угода буде завершена в останньому кварталі 2021 року», — наголошується у повідомленні kaspi.kz.

  • Portmone — українська міжбанківська платіжна система, один з найбільших гравців на ринку. Заснована у 2002 році Ігорем Горіним. У 2013 році компанію придбала інвестиційна компанія Dragon Capital.

  • Kaspi.kz — це найбільша Фінтех-компанія Казахстану. Kaspi.kz позиціонує себе як Super App — один додаток, у якому доступні десятки різних функцій: платіжна система, банківські продукти, маркетплейс і тд.
  • У жовтні минулого року Kaspi.kz провела IPO в Лондоні, в ході якого залучили $ 870 млн, а капіталізація склала до $ 6,5 млрд. Сьогодні капіталізація Kaspi.kz зросла до $ 13 млрд завдяки зростанню фінансових показників, а бізнес компанії розширюється, в тому числі географічно. Нової країною присутності стане Україна.
  • Видання Forbes Kazakhstan в 2019 році поставило маркетплейс на перше місце серед 30 найбільших інтернет-майданчиків республіки Казахстан. Кількість зареєстрованих користувачів цієї платформи- понад 9 мільйонів, а річна виручка - $338 млн.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.