ФОПам у селах дозволили не використовувати РРО

28.12.2021
2189

Фото: Курс Украины

Уряд  звільнив підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю у сільській місцевості, від обов’язкового застосування РРО. Відповідне рішення було ухвалене напередодні 23 грудня на засіданні Кабінету Міністрів, повідомляє “Урядовий портал”.


За словами міністерки економіки Юлії Свириденко, витрати на придбання РРО стануть для них додатковим фінансовим навантаженням, тому уряд вирішив підтримати таких підприємців, щоб вони не закривали бізнес і не звільняли своїх працівників.

Згідно з рішенням Уряду, від обов’язкового застосування РРО звільняються суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села товарами (крім підакцизних товарів), при умові не перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій (167 розмірів мінімальної заробітної плати).

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року платники єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки, повинні застосовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.