Мережа люксових універмагів Selfridges продали більш ніж за $5 млрд

28.12.2021
1963

Фото: wwd.com

Британську мережу люксових універмагів Selfridges продали за 4 млрд фунтів ($5,37 млрд). Покупцями стали тайський роздрібний продавець Central Group та австрійська компанія з нерухомості Signa Group, пише Reuters. Ритейлера викупили у канадської сім'ї мільярдерів Вестон, яка купила його у 2003 році за 600 млн фунтів ($800 млн).


Як повідомляє Reuters, спеціально для покупки британської мережі, Central Group, яка належить до однієї з найбагатших сімей Азії і австрійський Signa Holding створили спільне підприємство. Обидві компанії разом володіють універмагами у Німеччині, Італії, Данії та Швейцарії.

Central Group і Signa Holding отримали рівні частки Selfridges. У їхнє володіння перейшли чотири універмаги у Великій Британії: два у Манчестері і по одному у Лондоні та Бірмінгемі.

Central Group присутня у Європі з 2011 року. Минулого року вона купила швейцарський люксовий універмаг Globus та інші об'єкти нерухомості у рамках спільного підприємства із австрійською Signa за $1 млрд.

Заснована у 1908 році Selfridges Group володіє 25 магазинами по всьому світу, включаючи великі міста Англії, Ірландії, Нідерландів та Канади.

Як азначає The Guardian, пандемія COVID-19 сильно вдарила по мережі універмагів Selfridges. Незважаючи на те, що продажі ритейлера зросли на 7% до $2,6 млрд, загальний дохід упав на 10% до $251 млн.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.