У Британії відкрили перший екологічний McDonald's із вітряними турбінами та сонячними батареями

16.12.2021
2164

Фото: McDonald`s

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's відкрила новий ресторан із нульовим викидом вуглецю у британському місті Маркет Дрейтон. У повідомленні компанії йдеться, що ресторан був розроблений, щоб бути стандартом нульових викидів як у будівництві, так і у повсякденній експлуатації.


Проект буде використано як зразок для майбутніх ресторанів. Його створили у рамках ініціативи досягти нульових викидів для всіх 1400 ресторанів та офісів мережі до 2030 року.

У новому ресторані на площі 92 кв.м енергію постачають дві вітряні турбіни та сонячні батареї. Покриття стін зробили з перероблених побутових товарів та електронних пристроїв, таких як пральна машина, а настінні вивіски виготовлені із використаних кавових зерен. Декор виконаний із переробленого пінопласту, а теплоізоляція закладу складається із овечої вовни. Бордюр на парковці зробили із перероблених пластикових пляшок, а McDrive побудований із перероблених шин.

Невеликий сад біля McDonald's спроектували місцеві школярі: він буде вбирати дощову воду, створюючи ставок для жаб.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.