КМДА дала дозвіл на будівництво ТРЦ на місці ринку "Петрівка"

14.12.2021
1806

Фото: kramall.com.ua

Департамент містобудування та архітектури КМДА видав ТОВ "Книжковий ринок" містобудівні умови та обмеження на будівництво ТРЦ із паркінгом на місці книжкового ринку "Петрівка". Про це повідомляє The Village, з посиланням на дані Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.


Будівництво вестимуть на двох ділянках загальною площею 4,46 га. Найменша ділянка (0,91 гектара) – це територія книжкового ринку "Петрівка" по проспекту Степана Бандери, 10. Інша ділянка розташована у межах вулиць Вербової, Куренівської, Богатирської, Московського проспекту та Набережно-Рибальської.

ТОВ "Книжковий ринок" отримало їх в оренду у 2007 році на п'ять років для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального торгово-розважального комплексу та паркінгу з поетапним знесенням будівель та споруд ринків та благоустроєм прилеглих територій. 2012 року договір було відновлено ще на 15 років.

Очікується, що площа ТРЦ перевищить 350 000 кв. Це більше, ніж параметри ТРЦ Respublika Park — 300 000 кв.м, який є найбільшим в Україні на даний момент.

ТРЦ проектуватимуть близько півроку. Поки що йдеться про триповерховий торговий центр, при цьому КМДА визначила гранично допустиму висоту комплексу на рівні 45 метрів. Остаточно висоту буде визначено проектною документацією.

У новому ТРЦ обіцяли розмістити сучасний книжковий ринок, де продаватимуть ліцензовані книги, музику та кіно. Крім того, там буде багаторівневий паркінг та будівельний супермаркет під робочою назвою Building Mall.

  • За інформацією видання "Новий Час", з літа 2020 власником "Книжкового ринку" є шведська компанія Stadsis AB Вагіфа Алієва. Алієв володіє ТРЦ Lavina та "Мандарин Плаза".  
  • У липні 2020 року стало відомо, що книжковий ринок "Петрівка" планують знести, а на його місці збудувати однойменний ТРЦ.
  • У листопаді 2021 року стало відомо, що на місці ринку збудують ТРЦ.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.