На місці книжкового ринку “Петрівка” з'явиться новий ТРЦ

17.11.2021
2094

Фото: BBC

На місці книжкового ринку “Петрівка” з'явиться новий ТРЦ загальною площею 350 000 кв м, орендною — близько 150 000 кв м. Про це НВ Бізнес повідомив голова наглядової ради компанії “Мандарин Плаза”( яка належить Вагіфу Алієву) Олександр Черницький. Проектуванням ТРЦ займається Шведська компанія Stadsis AB, яка володіє “Мандарин плаза”. 


«Проєктування триватиме близько півроку. Ми врахуємо інтереси всіх сторін, тому у складі ТРЦ буде відкрито сучасний книжковий ринок, де продаватимуться не лише книги, а й ліцензовані фільми та музика. Також у його складі буде будівельний супермаркет Building Mall», — розповів Черницький.

Ще в липні 2020 року з'явилася інформація, що  “Мандарин Плаза” Вагіфа Алієва купила корпоративні права компанії, яка мала право оренди двох ділянок у районі книжкового ринку біля станції метро Почайна (раніше Петрівка) загальною площею понад 4 га. Право оренди девелоперу продали структури брата ексвіце-прем'єра Дмитра Табачника — Михайла Табачника, який не зміг побудувати на цій ділянці ТРЦ Petrovka Mall.

Навколо “Почайний” розташовано низку гіпермаркетів і торговельних центрів — Gorodok Gallery, Рітейл Парк Почайна, а також Blockbuster Mall, що належать Алієву.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.