Вакансії та конкуренція у сфері "Продажі" за листопад — дані grc.ua

10.12.2021
1923

Згідно з даними кадрового порталу grc.ua, у листопаді 2021 року кількість вакансій у сфері "Продажі" складає 26% від усіх вакансій, актуальних на сайті. Відсоток резюме із професійної сфери продажів, розміщених на порталі, становить 12%. Вакансії галузі "Продажі" перекривають потребу на 74%. У деяких категорія конкуренція серед фахівців на 1 робоче місце досягає 3.3 особи, проте існують зовсім неконкурентні категорії, де кількість вакансій перевищує попит серед пошукових систем, зазначають аналітики порталу.


Топ-10 найбільш затребуваних спеціальностей у сфері "Продажі"



Рівень конкуренції

Рівень конкуренції у різних категоріях різний. Наприклад, найбільша конкуренція на 1 робоче місце у "Дилерських мережах" та "Дистрибуції". Найменші показники з конкуренції на 1 робоче місце у "Продажах будівельних матеріалів", "Електротехнічного обладнання" та "Світлотехніки".

Невеликий конкурс - у середньому один спеціаліст на 1 робоче місце - у "Продажах послуг для бізнесу", "Роздрібній торгівлі" та "Прямих продажах". Конкуренція у 1.3 спеціаліста на 1 робоче місце характерна для галузі "Продажі послуг для населення" та "Торгівельні мережі". Близькі за значенням показники – 2.2, 2.4, 2.9 спеціаліста на 1 робоче місце – серед "Менеджерів по роботі з клієнтами", "Управління продажами" та "Оптової торгівлі".

Позиція "Продавець у магазині" має 139 актуальних вакансій, що значно більше ніж фахівців, які бажають на них відгукнутися. До цього списку потрапили вакансії від сфер "Продукти харчування" FMCG, товари народного споживання "Продаж по телефону, телемаркетинг", "Торговий представник", "Текстиль", "Одяг та взуття", "ПММ, нафта, бензин", "Алкоголь" , "Медицина та фармацевтика". Проблеми цих категорій у невисоких пропозиціях щодо оплати праці, часто відсутність розвитку, мотивації працівників, заохочень, внаслідок чого висока плинність кадрів, зазначають аналітики grc.ua.

Фото: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.