Деяким групам ФОПів хочуть скасувати спрощені правила виплати податків

09.12.2021
2262

Фото: zolo.gov.ua

У Верховній Раді зареєстрували законопроект № 6348 згідно з яким, із числа ФОПів, які сплачують єдиний податок, планується виключити оптових торговців, ріелторів, інтернет-провайдерів, лікарів, аптеки, медичні клініки та будівельників. Про це повідомляє Главком.


Зокрема, працювати у рамках першої та другої групи не зможуть ФОП, які здійснюють оптову торгівлю та посередництво, оцінку нерухомості, ріелторські послуги, приватну медпрактику, будівельні та ремонтні роботи, надають послуги з надання доступу в інтернет, торгують складними побутовими приладами (у т.ч. медичного призначення), підакцизними товарами та лікарськими препаратами, а також хутряними виробами чи секонд-хендом, виготовляють чи продають ювелірні вироби, розповсюджують лотереї. 

Також передбачається збільшення порогу доходу платників єдиного податку третьої групи, що мають понад 10 найманих працівників, до 3000 мінімальних заробітних плат.

Окрім цього обов’язковим є ведення обліку доходів та витрат підприємства у спеціальному електронному кабінеті та подання звітності контролюючого органу, а також наявність РРО для юридичних осіб та інших підприємців ІІІ групи. 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.