Google оголосила про подорожчання послуг для українців на 20%

01.12.2021
2009

Фото: Економічна правда

Google повідомила користувачів платних послуг в Україні про подорожчання своїх сервісів на 20%. Про це повідомляє dev.ua.


Це підвищення стосується лише послуг, що надаються фізособам. Для компаній та підприємців з бізнес-акаунтами нічого не змінюється: «На виконання місцевого законодавства в Україні Google починає стягнення 20% ПДВ із цифрових сервісів для індивідуальних користувачів та підприємців в Україні, що не зареєстровані як бізнеси», — зазначається у повідомленні корпорації.

Нагадаємо, у червні 2021 року президент Володимир Зеленський підписав закон № 1525-ІХ. Тепер у чек на оплату послуг таких компаній як Apple, Google, Netflix буде включено 20% ПДВ. На відповідну величину зросте і вартість послуг. Мова йде про такі електронні послуги: перегляд онлайн фільмів, книг, журналів, сайтів за підпискою, доступ до ТБ, баз даних, електронних ресурсів, постачання програмного забезпечення, послуги з пошукової, таргетованої інтернет-реклами.

Факт надання послуги фіксуватиметься за місцем знаходження провайдера, номером телефону, IP-адресою, банківськими реквізитами.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.