Середній чек у "Фокстроті" під час "Чорної п'ятниці" цього року виріс до 5000 грн

01.12.2021
2512

Фото: "Фокстрот"

У мережі техніки та електроніки "Фокстрот" середній чек у період "Чорної п'ятниці" 2021 року порівняно з минулорічною зріс із 3500 до 5000 грн. Про це повідомили у прес-службі рітейлера.


Цього року у Foxtrot припускали, що карантинні обмеження негативно вплинуть на розпродажі: вони будуть нижчими або на рівні минулого року. Проте компанія отримала приріст у продажах. У роздробі приріст товарообігу становив у 4 рази, в онлайні – у 3 рази (тиждень до тижня поточного року), розповіли у "Фокстроті".

Піки активності очікувано збіглися безпосередньо з п'ятницею "Чорної п'ятниці" та вихідними, що пішли за нею. "Загалом, можемо з упевненістю сказати, що "Чорна п'ятниця" 2021 року на ринку електроніці відбулася, перевершивши очікування рітейлерів", - додав В'ячеслав Схильний, комерційний директор компанії.

Найбільше під час розпродажів клієнти купували – телевізори (у 7 разів на тиждень до тижня), але скоротилася категорія смартфонів. На це вплинула досить "скромна" акційна пропозиція у смартфонах і той факт, що основна частина промо-цін у цій категорії стартувала з четверга 25 листопада, зазначили у мережі.

Приріст порівняно з минулим роком показали холодильники – у 4,5 рази. Найбільш значним порівняно з минулим роком приріст виявився і у побутовій техніці (у 5 разів), кофемашинах (у 5 разів) і кухонних комбайнах (у 6 разів). Не сильно виросли у продажах електрогрилі (зростання у 3,5 рази), які були у списку драйверів минулої НП, та ноутбуки (у 3 рази). Останнє пов'язано з дефіцитом, що зберігається на комплектуючі, що не дозволило продавцям повноцінно задовольнити попит на цю групу товарів у "Чорну п'ятницю", зазначили у мережі.

Якщо говорити про лідерів продажів у штуках, то посуд закріпив минулорічний рекорд та перше місце. За ним до першої десятки увійшли телевізори, смартфони, пилососи, навушники, електрочайники, блендери, мережеве обладнання, фени та ноутбуки.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.