Нові правила карантину: вакцинація у “жовтій” зоні та обов’язкове зчитування сертифікатів у “Дії”

24.11.2021
2151

Фото: KHARKIV Today

Кабінет Міністрів 24 листопада ухвалив зміни до адаптивного карантину в Україні. Тепер у “жовтій” зоні заклади можуть працювати лише за умови вакцинації всього персоналу принаймні однією дозою, наявності негативного тесту на COVID-19 або сертифікату про одужання. Те саме стосується і відвідувачів.


«Зміни стосуються правил у «жовтому рівні» епідемічної небезпеки. Якщо раніше бізнес міг обирати моделі діяльності у цій зоні, не перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест, але працювати відповідно до певних обмежень по площі, або перевіряти документи та працювати без обмежень відповідного рівня, то нові правила не передбачають такої опціональності», — зазначив  міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

Зокрема, посилиться і контроль за наявністю COVID-сертифікатів: для перевірки тепер необхідно зчитувати їхній QR-код через додаток "Дія", а не лише перевіряти візуальну наявність, а штраф за неналежну перевірку становитиме 34 000-170 000 грн. Його накладатимуть на власника закладу.

Також Кабмін змінив термін дії “жовтого” сертифікату: він буде становити 30 днів замість 120, як було до цього.

Наразі лише дві області відповідають “жовтій” зоні: Тернопільська та Кіровоградська.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.