ФОПи готуються до переходу на повну фіскалізацію: кількість ПРРО з початку 2021 року зросла удвічі

24.11.2021
1448

Фото: 24 канал

З нового року за законом ФОПи мають обов’язково фіксувати усі розрахунки — тобто переходити на повну фіскалізацію. Зважаючи на це, з початку 2021 року кількість ПРРО зросла удвічі, проте кількість касових апаратів практично не змінилася. Про це повідомляє Opendatabot.


Відповідно до кількості "кас у смартфонах" збільшився й відсоток електронних чеків у загальній кількості транзакцій. Ще у січні таких чеків було 5%, а вже за три квартали їх доля зросла до 10%.

За допомогою фіскалізації держава намагається виявити великі компанії, які працюють “під маскою” ФОП та користуються податковими пільгами для малого бізнесу. Крім того, обов'язкова видача чека — це безпека угоди для покупця.

CEO та співзасновник компанії з автоматизації закладів Poster Родіон Єрошек вважає, що використання ПРРО допоможе перелаштувати застарілі процеси ведення документації в Excel або “на папірці” до сучасної автоматизації з моніторингом продажів, керуванням системою лояльності, запуском доставки та контролем крадіжок.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.