“Нова пошта” протестувала доставку посилок безпілотником із Києва до Львова

18.11.2021
1637

Фото: прес-служба "Новой почты"

17 листопада “Нова пошта” провела другу тестову доставку посилок — на цей раз із Києва до Львова на,безпілотнику, який подолав відстань 500 км. Про це повідомили у пресслужбі. Перше тестування відбулося  29 липня з Києва до Харкова та назад.


 Під час тестування безпілотник доставив до Львова 10 посилок загальною вагою понад 2 кг. 

«Для “Нової пошти” це перший досвід доставки вантажу безпілотником з власного терміналу на термінал – з київського (КІТ) на львівський (ЛЕО). Оскільки під час першого тестового польоту безпілотником з Києва до Харкова точками сполученнями були міські аеродроми. Сьогодні для польоту використали БПЛА, який має вертикальний зліт та не потребує розгону, тому може доставляти безпосередньо до місця призначення», — розповів Володимир Масюк, директор департаменту з досліджень та розробки “Нової пошти”.

Фото: пресслужба "Нової пошти"

Як відбувається доставка БПЛА:

1. Посилку завантажують у відсік БПЛА прямо на сортувальному терміналі, після чого вона відправляється за визначеним маршрутом.

2. У повітрі апарат вміє розпізнавати будь-які перешкоди на своєму шляху. Тому такий політ є безпечним для посилки.

3. За БПЛА стежить оператор, який контролює апарат на випадок непередбачуваних моментів та може приймати керування.

“Нова пошта” планує стати першою компанією з безпілотної доставки в Україні та запустити послугу у комерційну експлуатацію.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.