"Нова пошта" протестувала доставку вантажу безпілотником з Києва до Харкова

29.07.2021
3160

Фото: "Новая почта"

"Нова пошта" 29 липня вперше в Україні виконала доставку посилки на безпілотний літаючий апарат. Про це повідомили у прес-службі компанії.


 

Безпілотний літак Discovery української компанії "Аеродрон" здійснив доставку вантажу за маршрутом Київ-Харків-Київ на відстані 480 км. Час у дорозі з аеродрому "Чайка" у Києві до аеродрому "Коротич" у Харківській області зайняв 5 годин.

Як відбувається доставка безпілотником

Посилка з сортувального терміналу доставляється прямо на аеродром, де її завантажують у спеціальний відсік безпілотника. Далі вона відправляється по заздалегідь запрограмованому маршруту.

Для посилок такий тип транспортування абсолютно безпечний. У небі БПЛА поводиться, як справжній літак і вміє розпізнавати будь-які перешкоди на своєму шляху. Зокрема, безпілотний літальний апарат оснащений спеціальним парашутом. Тому у разі непередбачених обставин спрацює захисна система, і він приземлиться з його допомогою. Крім того, за БПЛА стежить оператор, який контролює апарат на випадок небезпечних моментів і може приймати управління. Під час тестування посилку у повітрі додатково супроводжував літак.

Коли будуть наступні польоти?

Наступний тестовий політ запланований до Львова і відбудеться у серпні. У майбутньому час польоту скоротиться до трьох годин, а загальна вага вантажу, який буде перевозитися складе 250 кг і більше, повідомляють у компанії. "Нова пошта" планує запустити послугу у комерційну експлуатацію вже у 2022 році.

Фото: прес-служба "Нової пошти"

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.