Торгово-логістичний комплекс “Арктика” вже не належить "Ощадбанку"

03.11.2021
1877

Фото: ГП "СЕТАМ"

“Ощадбанк” втратив право на торгово-логістичний комплекс. 5 жовтня Госпсуд Києва задовольнив позов "Арктики" до банку та визнав недійсним його вимоги щодо стягнення боргу. Про це повідомляє Finbalance.


Згідно з судовими матеріалами, 2014 року  між Ощадбанком і ТОВ «Торгово-логістичний комплекс «Арктика» був укладений кредитний договір на 100 млн грн. Позичальник передав держбанку в іпотеку рибний ярмарок та комплекс по зберіганню, виробництву продуктів харчування за адресою: Київська обл., Києво-Святошинський р-н., с. Софіївська Борщагівка, вул. Чорновола, 46а та дві земельні ділянки площею по 2,5 га.

У березні 2016 року “Ощадбанк” звернувся до ТОВ “Торгово-логістичний комплекс “Арктика” з вимогою про дострокове погашення кредиту через наявність простроченої заборгованості.

У березні 2017 року за ініціативою “Ощадбанку” приватним нотаріусом були вчинені два виконавчі написи та в рахунок погашення боргу на 93,3 млн грн і 60,8 млн грн було звернуто стягнення на предмети іпотеки боржника. У травні цього ж року були вчинені ще два виконавчі написи про стягнення заборгованості 97,5 млн грн і 22,3 млн грн.

21 вересня 2021 року Велика Палата Верховного Суду визнала виконавчі написи такими, що не підлягають виконанню.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.