IKEA попередила про дефіцит товарів через значні затримки поставок з Китаю

18.10.2021
1649

Фото: The Total Business

Шведський виробник меблів IKEA попередив про дефіцит товарів через кризу в ланцюжках поставок з Китаю, де розташовано багато підприємств компанії. Про це в інтерв'ю Bloomberg повідомив CEO франчайзера бренду Inter IKEA Джон Абрахамссон Рінг.


"Не думаю, що ми виберемося з цього у поточному фінансовому році. Цей період триватиме до серпня наступного року", — заявив Рінг.

Він уточнив, що нестача контейнерів і заблоковані порти створюють загрозу дефіциту по всьому світу. За його словами, IKEA вживає необхідних заходів для того, щоб доставляти у магазини як можна більше продукції: наприклад, компанія орендує контейнери для перевезень і шукає альтернативні маршрути транспортування. Компанія також була змушена переглянути підхід до пропозиції і сфокусуватися на найпопулярніших товарах.

Після спаду продажів у пандемію, коли IKEA була змушена закривати магазини, компанії вдалося відновитися, продемонструвавши рекордні продажі. Виручка Inter IKEA виросла на 5,8%, до €41,9 млрд ($48 млрд), повідомила компанія у четвер.

Зростання цін на транспорт і сировину, що спостерігався останні шість місяців, привів до збільшення витрат. IKEA планує покрити їх, отримуючи більшу частину виручки за рахунок продажу дешевих товарів.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.