“Нова пошта” побудує сортувальний термінал біля аеропорту “Бориспіль”. Інвестиції складуть 1 млрд грн

14.10.2021
2257

Фото: "Нова пошта"

“Нова пошта” за 1 млрд грн побудує сортувальний термінал біля аеропорту “Бориспіль”, який зможе сортувати до 100 000  посилок на годину. Перша черга відкриється у 2022 році. Про це повідомляють у пресслужбі.


На території терміналу буде розташована сортувальна станція "Нової пошти Глобал" для міжнародних відправлень, внутрішній фулфілмент, посилковий та вантажний корпуси. Також термінал буде оснащений злітно-посадковою смугою для безпілотних літальних апаратів. Загальна площа терміналу складе 35 000 кв. м.

Для сортування посилок використовуватимуться автоматизовані лінії від голландської компанії Vanderlande і литовської Equinox. Сортування дрібного вантажу відбуватиметься без використання людської праці. Додатково на терміналі буде запроваджена технологія відеоаналізу, що дозволить чітко розпізнавати посилки з пошкодженим маркуванням.

 

Фото: “Нова пошта”

На вантажному терміналі будуть використовуватися робовізки для транспортування вантажу по терміналу. Вони вже використовуються  у Львові, Києві, Харкові та Дніпрі. Одночасно на терміналі зможуть розвантажуватися і завантажуватися 220 автомобілів. Для зменшення викидів СО2 на терміналі буде імплементована система "розумного" завантаження контейнерів посилками – Smart pack.

Проєкт створить 300 робочих місць. 

  • Нагадаємо, ЄБРР погодив надання “Новій пошті” €13 млн кредиту на будівництво нового автоматизованого сортувального центру у Дніпрі.



Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.