У “Тарілці” на Либідській можуть з’явитися торгові площі та заклади харчування

24.09.2021
2775

Фото: Виталий Молочко

Об’єкт “Тарілка” біля ТРЦ Ocean Plaza у Києві збираються реставрувати: побудувати нові торгові площі  і заклади харчування. Це передбачено охоронним договором на будівлю, повідомляє  The Village. 


Згідно з договором, наданим засновником руху Save Kyiv Modernism Олексієм Радинським, будівля має використовуватися для розміщення на її території  бібліотеки, музею, закладів харчування і торгівлі, а також адміністративно-офісних приміщень. Також інститут УкрІНТЕІ, який знаходиться у будівлі  має протягом 2021-2024 років відреставрувати її та зробити «художнє освітлення фасадів».

Будівля УкрІНТЕІ. Фото: Ярослав Друзюк для The Village Україна

За інформацією на стенді, будівлю планують реставрувати. Замовником виступає компанія Вагіфа Алієва “Альдо”, яка орендує стилобатну частину інституту.

Інформаційний стенд біля «Тарілка». Фото: Ярослав Друзюк для The Village Україна

Проєкт реставрації розробляла компанія "Капітел СТОУН" архітектора Віталія Молочка, але її ще не починали.

«Якщо інвестором до кінця цього року не будуть виконані умови договору оренди, а саме реставрація будівлі, то я думаю що ми почнемо реставрацію самі з залученням зарубіжних фінансових донорів», – сказав виданню автор проекту реставрації.

Нагадаємо, у 2018 році стало відомо про плани Вагіфа Алієва реконструювати будівлю і зробити її частиною нового ТРЦ Ocean Mall.



Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.